söndag 17 maj 2009

Browniekladdkaka med dubbeldaim

Så ljuvligt god, ett måste att baka denna för alla chokladälskare där ute :-) !


Browniekladdkaka med dubbeldaim
200 g mörk choklad
200 g smör
4 ägg
4 dl socker
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
3 dl vetemjöl
1 dubbeldaim hackad i bitar



Sätt ugnen på 175 grader & smörj en kladdkakeform.
Smält smöret i kastrull & bryt ner chokladen, rör om tills allt är smält.
Ta fram en bunke & knäck ner äggen. Tillsätt salt,vaniljsocker & socker, vispa poröst.
Blanda ner bakpulver,vetemjöl & chokladblandningen.
Tillsätt den hackade dubbeldaimen, rör om.
Häll ner smeten i en springform & grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter. 





Tips! Efter kakan svalnat : frys in den ett par timmar om du vill skära & flytta över den i kakburkar.
Den är en riktig brownie, alltså kladdig!
Annars bjud på den direkt som chokladtårta tillsammans med gammeldags gräddglass, mycket gott tillsammans!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar