torsdag 9 april 2009

Browniekladdkaka med digestive

Igår afton blev det flyget hem ( eller ja, jag erkänner jag tog kvasten, haha )!
Så nu är jag hemma hos familjen i det stora röda huset med vita knutar & riktigt påskmyser! :-)
Knäppt kanske att jag kallar det här hemma & ändå kallar jag lägenheten i Solna också hemma.
Svårt att förstå vart jag befinner mej ibland ;-) .

Idag har jag börjat på med påskbakandet!
Det har bakats flitigt här fast jag inte bor i närheten längre så mums vad överfull frys vi redan har!
Men vi har ju en frysbox också plus att vi är ju ena kakmonster i denna familj, särskilt jag hihi så det går åt!

Började med att baka min favoritkaka i hela världen. Äkta kladdig chokladbrownie, mums!
Men idag ville jag testa att ha i något nytt. Så det blev digestive i bitar & marshmallows som dekoration .



 Min STORA favorit : browniekladdkaka med digestive
200 g mörk blockchoklad
200 g smör eller margarin
4 ägg
4 dl socker
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2-3 msk kakao
3 dl vetemjöl
2 dl digestive i bitar
Mini - marshmallows till dekoration

♥ Sätt ugnen på 175 grader & smörj en kladdkakeform.
♥ Smält smöret i kastrull & bryt ner chokladen, rör om tills allt är smält & jämn som en smet.
♥ Ta fram en bunke & knäck ner äggen. Tillsätt salt,vaniljsocker & socker, vispa poröst.
♥ Blanda ner bakpulver,vetemjöl & chokladblandningen. Sedan är det bara att tillsätta lite kakao efter behag & digestivebitar.
♥ Häll ner smeten i formen & garnera med lite extra digestivebitar.
♥ In i nedre delen av ugnen 30 minuter, strö sedan över mini - marshmallows. Ställ in i frys någon timma innan uppskärning av bitar.


Sedan har jag också bakat chokladbollar & havrekex (se bild till höger), två av mina andra favoriter!
Recept finns i Kex kategorin.





Ha en mysig & riktigt mumsig skärtorsdagkväll, det har jag :-) .

3 kommentarer:

  1. Måste den stå i frysen innan eller kan man ha den rumstempererat? :)
    VÄRLDENS smaskigaste recept iaf!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Råkade svara separat här under den här kommentaren :)

      Radera
  2. Man kan absolut ha den i rumstemperatur om man vill, men isåfall får man vara redo på att den inte stelnat till sig lika mycket som om den fått varit i kylen eller frysen en stund :). Ja den är verkligen supergod den här :D !

    SvaraRadera