Sandras More is more tårta :
Kladdkaka:
100 g mörk choklad 86% kakao
100 g normalsaltat smör
0,5 tsk salt
1,5 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 stora ägg
0,5 dl kaffe
Ugn 200 grader.
Smörj och klä en form med bakplåtspapper (min var 18-19 cm i diameter).
Smält smöret ihop med saltet, bryt ned chokladen och låt den också smälta. Ta av från plattan och blanda ned strösocker och rör om. Tillsätt övriga ingredienser och rör om. Häll smeten i formen och grädda 10-13 minuter på ett galler i mitten av ugnen. Låt svalna och ställ den sedan frysen i några timmar.
Chokladbollsmet:
3 dl havregryn
1 dl strösocker
100 g normalsaltat smör
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
3 msk kaffe
Blanda ihop till en smet tills havregrynen är lite krossade. Bred smeten jämnt över kladdkakan och ställ i kylen.
Vit chokladganache:
3/4 vispgrädde
150 g vit choklad
Koka upp grädden i en kastrull och häll den sedan direkt över den vita chokladen och rör om. Häll ganachen över den kalla tårtan.
Låt stå i kyl ca 2 timmar och stelna.
Ta fram tårtan 30 minuter före den ska ätas och servera med vaniljglass eller grädde.
Men så gott!!
SvaraRadera