fredag 11 september 2015

Mina kladdkakemuffins med mörk choklad crisp

Som så ofta då jag bakar så gör jag egna recept eller ändrar något på ett recept jag valt att utgå från. Här rörde jag ihop de mängder av ingredienser jag tänkte blir lagom av för att bli goda kladdkakemuffins. Fördelen med kladdkaka, superenkelt att ändra på och göra på det sätt man själv tycker är godast. Jag tex älskar att ha extra mycket kakao i men minska på mjöl och socker och hellre tillsätta lite kaffe, salt och lite mer smör :-)
Receptet går självklart bra att dubbla!
Tyvärr har jag problem att få upp bilderna i inlägget idag, men ska pröva om någon dag igen!Mina kladdkakemuffins med mörk choklad crisp
6 st
100 g normalsaltat smör
3 msk kaffe
1 dl kakao
1,5 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1,5 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
2 stora äggUgn 200 grader. Smält smöret i en kastrull, ta av från plattan och rör i strösocker. Sedan övriga ingredienser. Häll smeten i muffinsformar och lägg på två stycken Noblesse per kladdmuffin. Grädda på en plåt i mitten av ugnen i ca 8 minuter.

Jag toppade hälften av kladdkakemuffinsen med hallonmousse, blåbär och Noblesse. Den andra hälften toppade jag med vispad grädde, ringlad choklad, salta nötter och Noblesse. Mums! :-)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar