Instagram: sandrabakar
Chocolate chip cookie brownie
Cookiedeg
Ingredienser
75 g rumsvarmt normalsaltat smör
50 g farinsocker
50 g strösocker
1 stort ägg
Nästan 1 tsk äkta vaniljpulver
1/2 tsk bakpulver
75 g rumsvarmt normalsaltat smör
50 g farinsocker
50 g strösocker
1 stort ägg
Nästan 1 tsk äkta vaniljpulver
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
3 dl vetemjöl
70 g mörk choklad (70% kakaohalt) hackad i bitar
Vispa smör, farinsocker och strösocker fluffigt i en bunke.
Tillsätt ägget och blanda väl.
Blanda i resten av ingredienserna och arbeta ihop till en deg.
Låt stå i kylen medan du gör browniesmeten.
Browniesmet
Ingredienser
130 g mörk choklad (70% kakaohalt)
100 g normalsaltat smör
2 dl strösocker
1 stort ägg
1 krm salt
1 dl vetemjöl
130 g mörk choklad (70% kakaohalt)
100 g normalsaltat smör
2 dl strösocker
1 stort ägg
1 krm salt
1 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 200 grader och smöra en fyrkantig bakform, cirka 20x20 cm. Täck bottnen med bakplåtspapper.
Hacka chokladen och smält den under omrörning tillsammans med smöret i en kastrull
på medelvärme.
Ta bort kastrullen från värmen, tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl. Fördela smeten jämnt i formen.
Dela cookiedegen i bitar, platta till dem lite och lägg ut på smeten i formen.
Grädda mitt i ugnen i cirka 20-25 minuter.
Låt svalna och skär sedan kakan i cirka 12 bitar.
Jag tycker de är extra goda kylskåpskalla :-) .
Jag tycker de är extra goda kylskåpskalla :-) .
Hej :-) jag tog mig friheten att dela din fantastiska blogg på min sida på facebook (Goklumpen) hoppas det är ok, annars tar jag bort den. Hälsningar Linda
SvaraRaderaHej Linda :-) Det är absolut okej, bara roligt att bli delad :-) mvh Sandra
Radera