Instagram: sandrabakar
Min mjuka pepparkaksbotten
4,5 dl strösocker
6 dl vetemjöl
1 msk malen kanel
3/4 tsk malda nejlikor
3/4 tsk malen ingefära
3/4 tsk salt
2 1/4 tsk bikarbonat
1 1/4 dl matolja
4,5 dl filmjölk 3% fetthalt
Ugn 180 grader.
Jag använde en rund form som är 18-19cm i diameter, klädd med bakplåtspapper.
Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt övriga, rör ihop och häll ned smeten i formen.
Gräddas på något hack under mitten, lägg över ugnsfolie om den börjar få för mycket färg på toppen. Grädda cirka 60-75 minuter, stick i den och kolla så att den inte är lös eller kladdig längre.
Botten blir cirka 6 cm hög.
Ni får ha en toppenfin annandag och helg! Kommer så småningom att komma upp recept på ett mycket gott surdegsbröd jag också hade bakat till julafton. Hejsvejs! :-) / Sandra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar