tisdag 11 november 2014

Gingerbread Cake

Till farsdag bakade jag bland annat dessa två tårtor, en till min pappas firande och en till Joels. Experimenterade fram en riktigt god och saftig mjuk pepparkaks-tårtbotten, jag älskar pepparkakor och dessutom cream cheese frosting så jag slog ihop det, så gott! Så denna tårta tycker jag verkligen ni ska prova :-) . 

Instagram: sandrabakar







Min mjuka pepparkaks-tårtbotten
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk malen kanel
1/2 tsk malda nejlikor
1/2 tsk ingefära
1/2 tsk salt
1,5 tsk bikarbonat
3/4 dl matolja
3 dl filmjölk 3%

Ugn 190 grader. Smörj springformen.
Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt matoljan och filmjölken, blanda ihop. 
Häll ned i den smorda springformen. Grädda i nedre delen av ugnen, cirka 2 fals under mitten i 30-35 minuter om du valt en 18 cm form och 45-50 minuter för en 15cm. Botten blev 4 cm hög i 18 cm formen och 7 cm hög i 15 cm.

Cream Cheese Frosting
300 g normalsaltat smör
250  g philadelphia
200 g florsocker
lite salt

Vispa med elvisp mjukt smör fluffigt i 5 minuter. Tillsätt övriga ingredienser och vispa ytterligare några minuter.

150 g lingon toppade jag tårtan med och i ena hade jag lingonsylt på en botten, mycket gott faktiskt! Jag brukar inte vara nå vidare förtjust i lingon men det passade ju riktigt bra i denna tårta.

Prova denna juliga tårta nu och ha en fortsatt fin dag :-) !

/Sandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar