Till farsdag bakade jag bland annat dessa två tårtor, en till min pappas firande och en till Joels. Experimenterade fram en riktigt god och saftig mjuk pepparkaks-tårtbotten, jag älskar pepparkakor och dessutom cream cheese frosting så jag slog ihop det, så gott! Så denna tårta tycker jag verkligen ni ska prova :-) .
Min mjuka pepparkaks-tårtbotten
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk malen kanel
1/2 tsk malda nejlikor
1/2 tsk ingefära
1/2 tsk salt
1,5 tsk bikarbonat
3/4 dl matolja
3 dl filmjölk 3%
Ugn 190 grader. Smörj springformen.
Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt matoljan och filmjölken, blanda ihop.
Häll ned i den smorda springformen. Grädda i nedre delen av ugnen, cirka 2 fals under mitten i 30-35 minuter om du valt en 18 cm form och 45-50 minuter för en 15cm. Botten blev 4 cm hög i 18 cm formen och 7 cm hög i 15 cm.
Cream Cheese Frosting
300 g normalsaltat smör
250 g philadelphia
200 g florsocker
lite salt
Vispa med elvisp mjukt smör fluffigt i 5 minuter. Tillsätt övriga ingredienser och vispa ytterligare några minuter.
150 g lingon toppade jag tårtan med och i ena hade jag lingonsylt på en botten, mycket gott faktiskt! Jag brukar inte vara nå vidare förtjust i lingon men det passade ju riktigt bra i denna tårta.
Prova denna juliga tårta nu och ha en fortsatt fin dag :-) !
/Sandra
Cream Cheese Frosting
300 g normalsaltat smör
250 g philadelphia
200 g florsocker
lite salt
Vispa med elvisp mjukt smör fluffigt i 5 minuter. Tillsätt övriga ingredienser och vispa ytterligare några minuter.
150 g lingon toppade jag tårtan med och i ena hade jag lingonsylt på en botten, mycket gott faktiskt! Jag brukar inte vara nå vidare förtjust i lingon men det passade ju riktigt bra i denna tårta.
Prova denna juliga tårta nu och ha en fortsatt fin dag :-) !
/Sandra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar