fredag 14 november 2014

Choklad, kola och nötter!

Bakade förutom pepparkakstårtona till farsdag även den här enkla, supersnabba och goda chokladtårtan . Kladdkaka med smält mörk choklad i och på är det karamelliserad mjölk/dulce de leche som är en krämig kolasås och så toppade jag den med massor av salta jordnötter. MUMS! :-)


Chokladtårtan till farsdag
200 g mörk choklad 70% kakao
170 g normalsaltat smör
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
3 ägg ca 60g/st
1 tsk vaniljsocker
lite salt

Ugn 200 grader. Smörj en springform 18 cm i diameter.
Smält smöret i en kastrull, knäck ned choklad i bitar och låt den smälta samman med smöret. Ta av från plattan och tillsätt övriga ingredienser och rör ihop. Häll ned i den smorda formen och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt den gärna stå i kylen några timmar, då blir den som godast! Toppa med 1 burk karamelliserad mjölk eller annan kolasås, plus 200 g salta jordnötter. Servera gärna vaniljglass till eller vispad grädde.


Ni får ha en finfin helg nu :-) !

2 kommentarer:

  1. Du har lite måndagskärlek i min blogg!
    www.bagerskan.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket, så gulligt av dig! Lyfte verkligen denna måndag :-)

      Radera