Sandras specialare:
Saftig chokladtårtbotten
2 dl vetemjöl
2 dl socker
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
½ tsk bakpulver
1 stort ägg
1 1/4 dl filmjölk
1 1/4 dl kallt kaffe
½ dl raps eller matolja
Smörj 3 st runda formar (mina var 20 cm i diametern) och sätt ugnen på 175 grader.
Sikta ner alla torra ingredienserna i en stor bunke. Tillsätt sedan övriga ingredienser och vispa ca 2 minuter till en jämn smet. Fördela smeten jämnt mellan formarna och grädda sedan i mitten av ugnen ca 17-20 minuter.
Frosting: (blev över en del, så det går bra att göra en mindre sats)
200 g philadelphiaost
120 g mjukt normalsaltat smör
2,5 msk kaffe
4 dl florsocker
1,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
Vispas ihop med elvisp, till jämn och fluffig konsistens.
5 dl vispad grädde och 200 g hallon.
På första botten breds ett tjockt lager chokladfrosting på.
Botten två ett tjockt lager vispad grädde och strö över alla hallon.
På med botten tre och bred ett tunt lager grädde över och runt hela tårtan.
Kavla ut marsipan och täck tårtan om du vill, annars så kan du ju dekorera grädden fint istället :-) .
Till tårtan hade jag så man kunde ta hallon och blåbär om man ville.
Jättefin tårta!
SvaraRaderaÅh så gott och jättefin:)
SvaraRaderaKramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Mums!
SvaraRaderaJättefint!
SvaraRaderaTack allihopa, hoppas ni provar receptet för den här är så himla god :)
SvaraRaderaPrecis vad jag letat efter! :) tack! Jag litar på dig!
SvaraRaderaJag ska prova recepten, men jag har bara en form . Går det bra om jag gör tårtan i en form sen dela den tre delar ? Och hur lång tid tar det isf? :)
SvaraRadera