måndag 28 maj 2012

Chocolate Cheesecake

Hej på er :-)
Fick tips av min syster Elin att baka denna chokladcheesecake som varit med i tv-programmet Halv åtta hos mig. Så den bakade jag i lördags och lät den stå till sig ett dygn lagomt till att serveras som efterrätt till morsdagsmiddag! :-)


Len Chokladcheesecake
Botten: 250 g Maryland Double Choc Chip Cookies, 85 g rumsvarmt smör.
Fyllning: 400 g cream cheese (naturell Philadelphiaost)
1 burk creme fraiche (34%)
0,5 dl kaffe
200 g mörk choklad (använde Marabou Premium 70%)
2 st ägg
0,75 dl socker (jag skulle tipsa om att ta mer socker, ca 1,5-2dl)




Sätt ugnen på 175 grader.
Klä botten av en springform (23-24 cm i diameter) med bakplåtspapper och smörj kanten.
Smält chokladen i en skål över vattenbad.
Kör kakorna och kexen med det rumsvarma smöret i matberedare några sekunder så de krossas.
Tryck ut i formen och ställ i kylen.
Rör i en bunke ihop cream cheese och creme fraiche.
Tillsätt kaffet och rör om. Ner med den smälta chokladen och rör ihop till en jämn smet.
Vispa i en annan bunke ihop ägg och socker och vänd ner i smeten.
Blanda väl och fyll pajskalet.
Grädda i 35-40 minuter i nedre delen av ugnen.
Låt stelna ett par timmar i kylen innan kakan serveras.
Jag toppade den med jordgubbar, blåbär och hallon. Till kakan passade det bra med vaniljglass.



3 kommentarer:

  1. Åh, den ser bara för god ut!

    SvaraRadera
  2. GUD så gott och GUD så snygg! WOW, vilken imponerande cheesecake! Vågar jag prova att göra en sådan jag med? För den låter ju hur god som helst <3

    SvaraRadera
  3. Tack till er båda :-)
    Och Alexandra: Självklart vågar du att prova göra denna, den var inte knepig! :-)

    SvaraRadera