lördag 23 juli 2011

Cheesecake med jordgubbar

Idag så bakar jag på igen, så nu är tre plåtar bullar just tagna ur ugnen!
Är ju så gott med bullar så de sista åts upp igår  och då var det lika bra att baka nya idag : )
Och nu väntar jag på grillat till middag och sen den somrigaste efterrätten av dem alla: jordgubbar med gräddglass!

Här kommer i varje fall recept på en cheesecake med jordgubbar, mitt egna recept. Har visst väldigt svårt att följa recept, går alltid att ändra i varje fall något. Men denna gång så  ändrade jag visst på allt utom mängden på grädden och cream cheese.


Cheesecake med jordgubbar

250 g Digestivekex
150 g smält smör
300 g cream cheese ( t ex Philadelphia)
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk lime
2,5 dl vispgrädde
1 liter jordgubbar

Krossa kexen till smulor och blanda ihop med det smälta smöret.
Pressa ut blandningen i en springform.
Vispa samman cream cheese, florsocker, vaniljsocker och lime tills det är slätt.
Vispa grädden lätt och vänd sedan ner den i cream cheese-blandningen.
Häll smeten över kexbotten och släta ut den med t ex en stekspade.
Ställ den nu i kylskåpet minst 3 timmar eller gärna över natten.
När kakan ska serveras tas sidorna loss och du garnerar med jordgubbarna eller andra bär om du så vill!


Ha en finfin lördagskväll! : )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar