måndag 18 oktober 2010

Drottningpaj med mandelmassa

Här kommer efterättspajen! Mums!
Men min favorit är fortfarande Digestivepajen med hallon och blåbär (recept i etiketten Pajer), men smaken är ju delad! : )


Drottningpaj med mandelmassa
2 stora ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g mandelmassa
250 g blåbär och hallon
100 g kallt smör

Smörj en pajform. Vispa ägg och socker poröst.
Blanda i mjöl, bakpulver, riven mandelmassa i äggsmeten.
Bred ut smeten i pajformen och fördela hallon och blåbär jämt över smeten.
Hyvla smöret med osthyvel och lägg över bären som ett täcke.
Grädda pajen på nedersta falsen ca 40 minuter, 175 grader.
Servera med glass eller grädde.




Nu blir det att se Filip och Fredriks program Lite Sällskap!
Godnatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar