torsdag 17 juni 2010

Hallongrottor

Bakade dessa tisdagkväll efter att ha ätit en massa choklad men jag var ändå fortfarande tokigt sötsugen. Då blev det hallongrottor för hela slanten, de är ju för goda : ) !


 Har enda sedan jag var pytteliten ätit dessa hallongrottor och har många finfina minnen av då jag kom hem efter skolan och mamma hade dukat fram gott fika varav de här goda kakorna så ofta fanns med på kakfatet.

Här har ni det goda recept mamma alltid har använt sig av & numera jag med!

Ljuvliga hallongrottor
ca 40 st

4½ dl vetemjöl
1 dl marsánpulver
1½dl strösocker
1½ tsk bakpulver
250 g rumsvarmt smör

Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
Hacka i bitar av det rumsvarma smöret och knåda ihop allt till den deg.
Ställ ut småbrödsformar på en plåt. Rulla bollar av degen och placera i formarna.
Tryck med tummen en fördjupning i degbollarna och klicka där ner hallonsylt eller t ex blåbärsylt.
In i ugnen ca 15 minuter på 200 grader.

Detta är mitt bidrag till Månadens sötsak som denna månad handlar om barndomsminnen!
http://sotasaker.com

/Sandra

1 kommentar:

  1. Finfina kakor! I min ugn tror jag dock att de hade mått bra av en något lägre temperatur (har en gammal vanlig elspis). Eller om man hade gjort dem lite större. Använde mig av samma formar som på bilden och de är ju rätt små. Jättebra och enkelt recept som min 4-åring fixade fint! Tack!

    SvaraRadera