torsdag 12 januari 2012

Kokostoppar doppad i mörk choklad

Här kommer några godingar, riktigt enkla och snabba att göra och väldigt få ingredienser behövs.
Jag tycker de ser så gulliga ut då de är klara, alla får sin egen form och utseende på ett sånt charmigt sätt :-)


 
Kokostoppar doppad i mörk choklad
Cirka 25 stycken
50 g smält smör eller margarin

200 g (1 påse) kokos
1,5 dl socker
2 ägg
150 g choklad

Smält smöret och rör samman med övriga ingredrienser.

Låt smeten svälla 10-15 minuter.
Klicka sedan ut smeten och forma till toppar på bakpappersklädd plåt.
Grädda i ugnen på 175 grader till de är gyllene ca 15 minuter.

Smält choklad och doppa botten på kokostoppen och låt stelna på bakpapper.

Ha en fortsatt finfin torsdag mina vänner! :-)

8 kommentarer:

  1. Jag är inte så förtjust i kokos men ska prova att göra dom här, ser riktigt goda ut.

    I veckan har jag gjort världens godaste tekakor.
    Vilken succé! Bättre än bageriets där vi alltid
    köpt våra tekakor till räksmörgåsarna. Kommer att bli en klar favorit. Tack för receptet.

    ACP

    SvaraRadera
  2. De är så gooda och snygga, och så enkla, varför ör jag inte kokostoppar oftare?

    SvaraRadera
  3. Enkla kakor är oftast de godaste! Fina bilder!

    SvaraRadera
  4. Jag vill önska dig en kanon trevlig fredag och speciellt denna fredag ;-)
    Kramkram i massor!!

    SvaraRadera
  5. Åh, kokosstoppar är helt underbara, yum, yum, vad sugen jag blev nu <3

    SvaraRadera
  6. kan man spritsa ut smeten på plåten ???

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det funkar säkert, bara att testa :)

      Radera