Skulle jag göra den igen skulle jag dock välja att göra med blåbär och hallon och ha bär i smeten också. Först hälla ett lager smet, sedan strö över bär och så göra så några gånger. Det tycker jag hade gjort den godare, nog för att den var mumsig men med mer bär så man får mer ju smak :-)
New York Blueberry Cheesecake
300 g digestivekex
150 g smält smör
1 dl strösocker
1 dl majsmjöl
2 tsk vaniljsocker
600 g Philadephia
2.5 dl kesella 10%
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad 2 dl färska eller frysta blåbär
Sätt ugnen på 200 grader. Eller 175 grader om du har varmluftsugn.
Krossa kexen till smulor och blanda i det smälta smöret. Tryck ut i en springform.
Grädda botten i 10 minuter och låt svalna.
Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kesella och färskost och vispa krämigt med en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Häll i vispgrädden och vispa lite.
Smält chokladen över vattenbad och rör i den i smeten.
Häll smeten över botten och strö över bären. Grädda ca 40 minuter. Lägg över aluminiumfolie då kakan fått gyllene färg så den inte bränns. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar på eftervärmen i 30 minuter.
Låt cheesecaken stå i kylen över natten.
Jag tycker det passade bra med vaniljsglass till och skulle tipsa om att ja, antingen ha i mer bär i cheesecaken eller så servera färska bär till. :-)
Hoppas ni ha en fin och solig dag!
Åh, så vacker cheesecake!!
SvaraRaderaDen såg väldigt aptitretande ut! Men jag kan ändå förstå att du skulle vilja ha lite mer bär i - det är ju så gott!
SvaraRadera