lördag 21 juni 2014

Surdegsbröd

Surdegsbröd  är något jag bakade mycket av förut men nu är det minst ett år sedan sist jag gjorde det, men idag efter att ha kollat in på sidan surdeg.com så blev jag riktigt sugen att göra mig en surdeg igen. Nog för att det går att köpa surdeg, men det är lika enkelt att göra själv tycker jag. Man måste dock tänka på att göra det i tid eftersom den behöver några dagar för att utvecklas och bli en färdig surdeg. Men jag vet att vissa tycker det är lite krångligt och inte lyckats få den att leva eller att den helt plötsligt har möglat över någon dag och då är det ju bra att det numera finns surdeg som är klar att köpa och man då bara kan sätta igång med att baka direkt! Några av alla fördelar med surdegsbröd är att brödet håller sig saftigt och gott mycket längre än bröd bakat utan och brödet smakar lite extra gott. Mitt favorit surdegsbröd som jag ofta bakade förut innehåller valnötter (och ibland även russin), otroligt gott och nedan finner ni länken till det gamla inlägget där receptet finns. Om ni är sugna att kolla in några andra goda recept är mitt tips att kolla in på surdeg.com och där går det även bra att beställa en startkultur!  

Recept på mitt favorit surdegsbröd med valnötter i. http://dromkaka.blogspot.se/2010/07/valnotsbrod-med-ragsurdeg.html

Bild från surdeg.com

Kommer snart att lägga upp recept och bild på efterrätten jag bakade till midsommarfesten så titta in snart igen! Ha nu en finfin lördag :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar