söndag 6 april 2014

Mörk chokladtårta med grädde och bär

Den här bakade jag i torsdags, som rubriken lyder alltså en mörk chokladtårta som jag sedan spritsat vispad grädde på och lagt en hög med blandade bär i mitten. Den här är så himla god och enkel. :-)


Mörk chokladtårta
100 g mörk choklad 70% kakao
100 g osaltat smör
1,25 dl strösocker
1tsk äkta vaniljsocker
1 dl vetemjöl
2 ägg M/L
2 krm salt (vid normalsaltat smör skippa att tillsätta salt)

2,5-3 dl vispad grädde och 200 gram bär.

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en springform (18 cm).
Smält smöret i en kastrull och knäck ner chokladen i bitar och låt den smälta ihop med smöret. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt choklad och smörblandningen. Rör ned ett ägg i taget och häll sedan smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Då den svalnat ställ den i kylen. Mycket god; krämig och lite kladdig med massa chokladsmak. Servera med grädde och bär, jag hade hallon, blåbär och jorddubbar. Tårtan blir cirka 6-7 bitar men det går ju bra att dubbla receptet om man vill och göra i större form.


Uppdaterar om någon dag igen för idag bakade jag och bjöd på efterrätt också :-) . Ha en fortsatt fin kväll!

Instagram @sandrabakar

Tillägg 25 april: Nedan ser ni bild på hur den såg ut idag då jag hade bakat den för kalas. Hade blandade bär i en skål så man fick ta till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar