måndag 1 augusti 2011

Kladdkaka med daim

Godkväll,

Jag har testbakat en av Arlas kladdkakor som finns på deras hemsida!
Det här var ett mycket gott recept som jag absolut kommer att göra om igen. Kladdkaka är ju alltid enkelt och går ju fort att röra ihop en smet och ner i en form och in i ugnen. Tjoff så har man en färdig supergod godsak!
Är ju så gott också med massor av daim i, prova baka denna! :-)




Daimkladdkaka

  • 8 bitar
  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 12 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st dubbeldaim
  • 12 dl vispgrädde

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Vispa ägg och socker. Tillsätt smöret. Blanda i mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Hacka dajmen och blanda ner den. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna. Sikta eventuellt kakao över den färdiga kakan. Vispa grädden och servera till.

Arlas kladdkaka med Daim:
http://www.arla.se/default____17653.aspx?recipeid=32543

Nu ska här ätas, ha en finfinkväll! 
/Sandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar