Galleri

söndag 12 december 2010

Pepparkaksdeg, pepparkakshus och pepparkakor!

Hej på er!

Igår bestämde jag mej för att göra en STOR pepparkaksdeg och idag har jag ägnat mej åt att baka i ca 6 timmar!
Så här kryllar det av pepparkakor i alla möjliga former plus ett pepparkakshus : )
Jag ritade egna mallar till pepparkakshuset trots att det är första gången jag gör ett pepparkakshus någonsin. : )

Och oj, vad jag är galen i pepparkakor och pepparkaksdeg!!
Vet inte hur mycket deg och kakor jag hunnit äta och snart blir det att fika mer av dem, är ju så gott! : )


Farmors recept på Världens godaste pepparkakor och deg!
ca 300 st pepparkakor
300 g smör
5 dl socker
1 dl ljus sirap
1 msk malen ingefära
2 msk malen kanel
1 msk malda kryddnejlikor
1 msk bikarbonat
2 dl vatten
1½ liter (ca 900g) vetemjöl

Rör rumsvarmt smör, socker & sirap smidigt.
Rör först ner kryddorna, sedan vattnet och sist det mesta av mjölet.
Arbeta ihop till en deg och lägg den i en påse i kylen ett dygn eller över natten.
Ugn 200 grader, vid pepparkakor grädda 5-10 minuter.




Nu ska här doppas pepparkakor i mjölk, lovely : ) ! Och glad 3:e advent på er!
/Sandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar