Nu är det fredag mina vänner och jag är ledig till på tisdag, så skönt! :-) Det firas med godsaker i mängder hihi och här kommer en mumsig kaka som baktips! Saftig botten, jättegod topping, enkel att baka och många bitar blir det.
6 ägg
5 3/4 dl socker
1 msk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
2 msk bakpulver
3 dl vatten
Vispa ägg och socker. Blanda ned mjöl och bakpulver.
Tillsätt vattnet och rör ihop allt.
Häll smeten i en smord långpanna, lägg eventuellt också ett bakplåtspapper i botten.
Grädda kakan ca 25-30 minuter på 175 grader, kolla med en sticka om den är klar.
Smörkräm:
300 g smör
3 dl socker
3 äggulor
2 msk vaniljsocker
Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp medan du rör om.
Häll krämen över den varma kakan och strö över riven kokos.
Låt svalna och dela sedan i rutor.