Galleri

lördag 20 oktober 2012

Hurtbullelimpa med valnötter

Men hej! Det var inte igår ;-)
Länge sedan sist men har haft fullt upp i Stockholm! Fått jobb, haft massa besök från norr och nu är jag uppe i norr denna helg. Längtat tokmycket hit och det är så otroligt skönt att vara här och träffa alla igen. Åker tillbaka imorgon kväll igen vilket känns tungt i hjärtat pga saknad, men bara att njuta av att man är här nu och har det bra :-) .
Kom hit på torsdagafton och kvällen ägnades till att baka både bröd och tårta inför gårdagen då det var middag och efterrätt här med världens bästa familj :-) .

Hittade ett recept på Arlas sida som heter Hurtbulle som jag har ändrat en hel del på men grunderna liknar receptet. Mycket gott blev det så det här kommer jag helt klart att baka igen :-) .
Här nedan kommer min variant på Hurtbullelimpa!

Min hurtbullelimpa med valnötter
2,5 dl Saltå Kvarns Dinkelmjöl fullkorn
2,5 dl ekologiskt vetemjöl
2 dl havregryn
100 g hackade valnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl filmjölk 3%
½ dl hemmagjord blåbärssylt
½ dl honung


Sätt ugnen på 250 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i filmjölk, sylt och honung.
Smörj en avlång form (ca 1½ liter) och klicka ner smeten i formen. Jämna ut smeten i formen. Jag valde att pensla med ägg och strödde över havregryn, linfrön och solrosfrön för att jag tycker det är fint och gott :-) . In på galler i nedre delen av ugnen och skruva direkt ned temperaturen i ugnen till 200 grader. Grädda ca 1 timma. Ta direkt ur limpan ur formen och låt svalna på galler. Lägg i påse och låt gärna brödet ligga i några timmar tills det skärs i. Brödet håller sig saftigt i flera dagar.


Bilder och recept på tårtan kommer om någon dag också, ha en fortsatt fin helg!

1 kommentar: