Sandras choklad och kolapaj
Botten:
350 g Digestivekex
150 g normalsaltat smör
Krossa kexen och smält smöret. Blanda ihop och tryck ut och upp en bit vid kanterna i en form på ca 23 cm. Ställ in i kylen under tiden som du gör chokladtryffeln.
Mörk chokladtryffel
1 dl vispgrädde
1 msk normalsaltat smör
100 g mörk choklad 70%
Hacka chokladen. Koka upp grädden, ta av plattan och rör ned chokladen och smör så allt smälter. Ställ i kylen 30 minuter.
Fyll nu botten med 350 g kolasås och skiva sedan över en banan. Bred över chokladtryffeln, ställ i kylen och låt stelna.
Vispa 4 dl grädde och hacka 100 g Daim. Spritsa eller bred ut grädden över tryffeln och strö över Daim. Ha 1/2-1 liter jordgubbar på eller till pajen vid servering. Låt gärna pajen stå framme 20-30 minuter innan ni äter den så får chokladtryffeln mjukna lite.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar