söndag 6 juli 2014

Allt gott i en paj!

Till fredagens supertrevliga middag hade jag med mig denna efterrätt. Det blev helt enkelt att göra en paj som fick innehålla allt jag var sugen på! Digestivebotten, kolasås, skivad banan, mörk chokladtryffel, hackad Daim, vispad grädde och så massor av jordgubbar till! :-)


Sandras choklad och kolapaj
Botten:
350 g Digestivekex
150 g normalsaltat smör
Krossa kexen och smält smöret. Blanda ihop och tryck ut och upp en bit vid kanterna i en form på ca 23 cm.  Ställ in i kylen under tiden som du gör chokladtryffeln.

Mörk chokladtryffel 
1 dl vispgrädde
1 msk normalsaltat smör
100 g mörk choklad 70%

Hacka chokladen. Koka upp grädden, ta av plattan och rör ned chokladen och smör så allt smälter. Ställ i kylen 30 minuter. 

Fyll nu botten med 350 g kolasås och skiva sedan över en banan. Bred över chokladtryffeln, ställ i kylen och låt stelna. 

Vispa 4 dl grädde och hacka 100 g Daim. Spritsa eller bred ut grädden över tryffeln och strö över Daim. Ha 1/2-1 liter jordgubbar på eller till pajen vid servering. Låt gärna pajen stå framme 20-30 minuter innan ni äter den så får chokladtryffeln mjukna lite.  









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar