söndag 3 januari 2010

Nöt och chokladbrownie med kesellaglasyr

Yummie yummie, denna blev väldans god!
Hittade ett recept i en bok jag fått i jul som jag ändrade en hel del på till det bättre hihi.
Blev dock inga fina bilder tagna men de här får duga :-)





















Nöt & chokladbrownie med kesellaglasyr
150 g mörk choklad 72% kakao
150 g smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
1 dl jordnötter
65 g hackad vit choklad

Smält chokladen & smöret i en kastrull.
Rör ägg, socker och vaniljsocker lite luftigt i en bunke.
Häll ner chokladblandningen & tillsätt mjöl, nötter & vit choklad.
Rör om. Häll ner smeten i en smord form ca 20 cm*30 cm.
Grädda i ugn på 200 grader i 15 minuter, låt sedan svalna.


Kesellaglasyr:
125 g choklad
½ dl kesella eller gräddfil

Smält chokladen i en skål över vattenbad, dra bort från värmen & rör ner kesellan.
Bred över kakan & kyl kakan innan du skär i bitar.
















 Hmm ska nog baka något mer idag möjligen!
Ha en supergod söndag! : )